Wifi wachtwoord vergeten? Het ICT-stappenplan van Techxperts

Wifi-werkt-niet-ict-it-techxperts-nederland-problemen-internet-oplossingen-waarom

Uw Wifi wachtwoord bent u vergeten. Wij delen het beste ICT-Advies uit, en gidsen u naar de oplossing. Volg onderstaande stappenplan van Techxperts

  1. Het is een stuk makkelijker als u een laptop heeft die nog wel verbonden is met de wifi. Is dit niet het geval? Dan kunt u beginnen bij stap 11.
  2. Op uw verbonden laptop, klik op het startmenu om dat tevoorschijn te halen.
  3. Zoek naar “CMD”, dit zal een programma genaamd “opdrachtprompt” opbrengen. Klik hierop.
  4. Op het zwarte scherm, typ “ipconfig” en klik op enter.
  5. Schrik niet, dit brengt wat informatie tevoorschijn. Zoek naar het kopje “Default Gateway”.
  6. Het nummer wat begint met “192…..” moet u overtypen in een webbrowser naar keuze (Google Chrome,Microsoft Edge, FireFox) en druk op enter.
  7. Dit brengt u naar de inlogpagina van uw modem. De inloggegevens staan op de brief die u van uw provider gekregen hebt, en vaak ook op de achterkant van de modem. Het gebruikersnaam is vaak “admin”.
  8. Eenmaal ingelogd, zoek naar een kopje genaamd veiligheid, beveiliging, of wachtwoord veranderen.
  9. Verander het wachtwoord en sla dit op.
  10. Dit is het nieuwe wachtwoord voor uw WiFi. De kans is groot dat de laptop geen wifi meer heeft, tot u handmatig het wachtwoord verandert op de laptop zelf.
  11. Geen laptop die verbonden is met het internet? Pak een internetkabel en stop die in uw laptop. Stop de andere kant van de kabel in de modem. Dit zorgt ervoor dat de laptop bekabelde internet heeft, en zodoende kunt u alle bovenstaande stappen uitvoeren.
  12. Als het niet is gelukt, kunt u altijd nog het resetknopje 10 seconden ingedrukt houden met een pin, wat ervoor zorgt dat het wachtwoord en SSID van de wifi hetzelfde wordt als de sticker op de achterkant van de modem.

Hulp nodig? Contacteer Techxperts: Mocht u tijdens dit proces vragen hebben of hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Techxperts via info@techxperts.nl of bel ons op 085-0604647.

Met vriendelijke groet,

Techxperts

Scroll naar boven